Hyvää omaatuntoa ja pääsiäistä kaikille!

perjantai 25. maaliskuuta 2016 Valeäiti 6 Kommenttia

Vinkkasin videokoulutuksen pyörteissä Mustan Oven Majalle, että minua kiinnostaisi nähdä sisustusbloggarin kotoa näkökulmaa vaihtava video. Sellainen, joka alkaisi jostain tiukasti rajatusta asetelmakuvasta ja laajenisi sitten pikkuhiljaa koko huoneen, tilan ja talon paljastaen. Näyttäisi lukijalle, miten ne kaikki pienet yksityiskohdat ovat itsessään kauniita, mutta että todellinen taikuus on siinä, miten taitava sisustaja luo eheän kokonaisuuden.

Sitä videota odotellessa (tuleehan se joskus?) tajusin, että minähän voin tehdä itse ainakin osittain saman valokuvilla. Siinä samalla tulen antaneeksi teille hyvän omantunnon, pientä ylemmyydentunnetta ja kaiken kaikkiaan rentouttavan pääsiäisajan! Meidän koti tänä aamuna, olkaa hyvät:Kas näin. Muutaman hetken raivoamisen, ei vaan raivaamisen, jälkeen saatiin taas tilanne haltuun. Koti valmiiksi seuraavaa sotkua pohjustamaan. Kysyin Insinööriltä kuvia näyttäessä, että eikö sua yhtään hävetä? Että kato nyt miten me eletään (case in point: kuva alla)? Insinööri tuhahti että mitä tässä pitäisi hävetä, katso asian positiivista puolta. Jouduin kysymään mikä se on, ja minulle kerrottiin että olemme kaikki kotona viettämässä aikaa. Okei, osui ja upposi. Ehkä työmatkojen, stressin ja puolivalmisruokien siivittämän viikon paras anti on tosiaan se, että ollaan kaikki kotona yhdessä. Röykkiöidemme keskellä viihtyisästi herkutellen.
Palvelin sentään vähän tunnollisuushermojani ja pyöräytin suurena marttana keittiön jämistä meille herkkupiiirakan. Katoin jopa pöydän ja otin ensimmäistä kertaa käyttöön isovanhempieni perinnöksi jättämät lautaset. Maha täynnä, koti siistinä olimme taas eheä, onnellinen perhe.

Tarkoittaa siis että lapset sylkivät puolet pahasta ruoasta pois ja kukaan ei siivonnut ruokailun jälkiä. Perus.

Vinkkasin videokoulutuksen pyörteissä Mustan Oven Majalle , että minua kiinnostaisi nähdä sisustusbloggarin kotoa näkökulmaa vaihtava video....

Facebook-kommentit

Muut kommentit

6 kommenttia :

 1. Teillä on upea lattia! Meillä ei ole ruokaa olkkarissa (ainoita periaatteita), muuten sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään lasten hereillä ollessa ;) nämä oli meidän omat sotkut edelliseltä illalla.. Lattia on hieno joo!

   Poista
 2. Tiedätkö, mitä tuli mieleeni kuvia katsellessani?
  Että, miksi sitä ihminen ei osaa omassa kodissaan zoomata näkökenttäänsä vain yhtä siistiä/kaunista kohtaa? Miksi pitää nähdä se vallitseva kaamea kokonaisuus eli sekamelska?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mulle ihan mahdotonta. Sama juttu ulkonäössä: jos kaikki on muuten hienoa mutta sukkikset olikin vähän väärää sävyä, näen vaan sen koko ajan..todella ärsyttävä perfektionismipiirre :)

   Poista
 3. Mä kyl tykkään tällaisista kuvista enemmän kuin jostain sisustusblogien tyylikkäistä "kaikki on hienosti" -kuvista. Oikea elämä on aina kiinnostavampaa kuin sellainen stilisoitu versio elämästä. Ainakin mun mielestä. Yritän itse ihan tietoisesti kuvata meillä sitä meidän perusarkea: lapsi makaa äksänä eteisen lattialla kaikkien niiden kuravermeiden keskellä jne. ne on mulle niitä parhaita kuvamuistoja sit kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja sit on parasta jos esim maitotölkit näkyy kuvissa, saa kunnon aikakauden tallennusta!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.