Arkihack: lasten ulkovaateinventaario

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016 Valeäiti 16 Kommenttia

Nyt kyllä kuulkaas tulee teille niin yllättävä juonenkäänne: minä tein kotitaloudessa jotain fiksua, suorastaan marttamaista! Kävi nimittäin niinä keväisinä aikoina taas kerran niin, että tämä perheenäiti kaivoi ullakolta laatikon nimeltä "kevät 2016" ja yllättyi täysin. Menneisyyden minä ei ollut lähettänyt memoa tämän hetken minälle. Sieltähän löytyi priimakunnossa oleva välikausisetti Kakkoselle ja ihan uudenkarhea kevyttoppis Ykköselle. Kummatkin olin luonnollisesti ostanut talven aikana myös uusina, koska kävi perinteinen "Hei täs olis isolla alennuksella tälläinen ja nyt kato ne varmaan kyl tarvii kun eihän meillä ole niille ensi kaudeksi" -kämmi. Ei ne kyl tarvii ja oli meillä.

Nyt on sitten Kakkoselle kolmet välikausivaatteet, Ykköselle kolme eri takkia mutta ei yksiäkään (ehjiä) housuja, sormikkaita noin kymmenet joista kahdet on sopivia ja viidet rikki. Kaikki aurinkolasit on hävyksissä, mutta "hävinneet" pipot löytyi laatikosta kolme päivää uusien ostamisen jälkeen. Listaa voisi jatkaa mutta ymmärtänette.

Mietinkin tässä kuudennen lapsivuoden kohdalla, että mitä jos vaikka ensi kerralla en tötöilisi tämän asian kanssa? Otin kaiken ammattitaitoni käyttöön ja käytin digitaalisia apuja. Pesin ensin kaikki tämän kauden talvikamat (tähän ei tarvittu vielä digitaalisia apuja, vain hurjia tsemppivoimia). Sitten laitoin omaan kasaan kamat, jotka eivät meille enää tule käyttöön ensi vuonna ja siihen tyhjennettyyn "Kevät 2016" laatikkoon ensi vuonna käytettävä kamppeet suloisessa sekasovussa. Mutta! Nyt! Tässä kohtaa tulee yleensä se kämmi. Laatikkoon tunkee hirveällä raivolla kamaa, johon on jo lopen kyllästynyt. Tehtävän haluaa vain suorittaa, äkkiä pois työlistalta ja eteisen taas toimivaksi. Siinä samalla sitä pyyhkii suorastaan tietoisesti kaikki ne kolmesataa kertaa taistellut haalarit pois mielestään. Että hyi yök, silloin yhtenäkin tiistaina me tapeltiin tästä kun ne jalat meni samaan lahkeeseen. Tehokas muistintappokikka.

Kun se kevät sitten kääntyy kesäksi ja syksyksi, et muista sitä saamarin (oikeasti kivaa ja hyväkuntoista) talvihaalaria ollenkaan, tai sitten se olikin kokoa pienempi kuin luulit. Mielesi kuiskuttelee siellä alelaareilla et hei tollanen me tarvitaan...

Tällä kertaa tein toisin. Otin touhutessani kännykästä Evernoten esiin ja tein listan nimeltä "Lasten ulkoilukamat varastossa". Jaoin listan neljään osaan: Kengät, Välikausi, Talvi ja Myytäväksi / eteenpäin (koska myydä kannattaa vasta sitten kun on oikeasti se kausi päällä).Jotenkin jokaisen tavaran kohdalla helpotti. Nyt mä oikeasti teen kyllä sellaista palvelua tulevaisuuden minälle, että huh! Nythän sillä on ihan helppo nakki kun se tietää mitä etsiä kaupoista ja mihin voi oikeasti satsata! Niinhän siinä ei ainakaan käy että "ok kuntoinen" onkin itseasiassa rähjäinen pummikuori, joka haisee nuotiosavulta eikä kestä enää vettä ja rähjäinen on varmaan luokkaa "hyvä luoja mikä tänne on talven aikana pesiytynyt". Tulevaisuuden minä ja menneisyyden minä voivat sitten riidellä siitä keskenään syyskuussa 2016.

Tarvitaan enää lastenvaatevalmistaja, joka kuittaa suoraan nämä tiedot ostoslistaan ja toimittaa mulle syksyllä valmiina pakettina kaiken tarvittavan. Kuuleeko Reima?

Onneksi tämä teksti ei ollut kenellekään millään tavalla hyödyksi, koska te olette kaikki varmaan jo tehneet tämän kuuliaisesti kuukausi sitten. Tämä oli sitäpaitsi mullekin ihan liian martta-aiheinen ja kolminkertaisesti liian pitkä teksti aiheeseensa nähden. No siinä seisoo, olkaa hyvät. 

Nyt kyllä kuulkaas tulee teille niin yllättävä juonenkäänne: minä tein kotitaloudessa jotain fiksua, suorastaan marttamaista! Kävi nimittäin...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

16 kommenttia :

 1. Tuo on niin tuttua ja miksi ei sitä koskaan opi!!!

  VastaaPoista
 2. Loistava!
  Vielä kun tän sais myös tänne talvi-välikausi-kesä-harrastus-viidakkoon jalkautettua. Oma lukunsa ovat lätkäkamat (jäähalliin, ulkokentille, pihapeleihin), futiskamat (shortsipuvut, verkkarit, tuulipuvut, sadetakit, toppatakit, harjoitusvarusteet, kylmän kelin kerrastot, nappikset), hiihtovarusteet, laskettelukamat, tenniskamat. Kaikki on sulassa sovussa kellarin eteisessä pesiytyneenä (okei, laskettelu- ja hiihtokamat siirsin vähän syrjemmälle).

  Mutta siis, hyvin sä vedät, isot onnittelut! Ja ei, ei me muut olla tehty tätä kuukausi sitten. Sun esimerkistä vois ottaa tähän jonkun sovelluksen ja koittaa sen avulla. Jos sä pystyt, niin kai mäkin voisin koittaa (ja tämä oli siis kehu, sä oot mun arjen sankari tarinoinesi, niihin voi niin samaistua).

  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooooooh dear, en ollut edes ajattelut tota harrastepuolta! Apuva! Ihana arjen sankari sinä senkin siellä ;)

   Poista
  2. Kannatan Anonyymin sovellusta! On ne kamat meinaan edelleen kylyhuoneen lattialla pyykkikorissa odottamassa sitä Vapun takatalvea ja olisi kiva tietää tarvitseeko Hollannin talvessa oikeesti sitä toppahaalaria (paitsi ehkä Suomen joululomalla).. Samassa veneessä ollaan..

   Poista
  3. No niin on. Ne on siellä juhannuksen yli.

   Poista
 3. Mulla on tapana tehä tyhjiöpusseihin lista päälle et mitä siellä on ja missä koossa. JA valokuvaan vielä ennen pussiinlaittoa et mitä se sit oikeasti oli. Lifehack 2.0. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjiöpussit on kyllä jo 3.0! Kelasin kans että valokuvaaminen olisi kova veto tähän vielä. Et näkisi ihan kännykästä ettei tota haalaria oikeasti voi enää käyttää.

   Poista
 4. Minä tein tänä keväänä Excel-taulukon, jossa on ryhmiteltynä sadekamppeet, kumisaappaat, sandaalit, toppavaatteet, kuorivaatteet, välikerrastot, monot, sukset, luistimet, kypärät jne. Lisäsin sarakkeita, joihin olen laittanut kunkin tavaran koon, merkin ja värin sekä yhden sarakkeen huomautuksille (esim. jalkalenksut poikki, polvet kuluneet tms). Ajattelin että tarkempien tietojen kirjaaminen helpottaa sen tietyn tavaran löytämistä varastosta ja auttaa muistamaan mistä artikkelista on kyse.

  Minä taulukoin vain ne tavarat, joille meillä on omassa perheessä vielä käyttöä. Myytävät olen vaan viskellyt isoon Ikea-kassiin, jonka ratsaan keväälä ja syksyllä ja laitan kunkin kauden kamppeita myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :O OMG sä olet nyt kyllä virallinen arjen sankari. Excelit ja kaikki! Huh. Voitko pliis palata asiaan syksyllä ja kertoa toimiko? :)

   Poista
  2. Itseasiassa mullakin oli excelissä kaikki poikien omistamat vaatekappaleet vielä ennen kuin kuopus syntyi (rajoitin ostamista, ettei ole 100 bodya ja 200 housut jne.. :D ). Nyt taas tiedän mitä on missäkin koossa ni ei ole tarvinut sitä niin hurjasti päivittää..... O:)

   Poista
  3. Oh man te ootte järjestelmällisiä :D En tiedä olenko kateellinen vai kauhuissani?

   Poista
  4. No, saapahan edes jotain pidettyä järjestyksessä... :)

   Poista
  5. Niinjoo, tietysti jos pitää valita pitääkö järjestyksessä rahat, viinipullot vai nämä niin vastaus lienee ilmieinen :D

   Poista
  6. ...sillä kahta ensimmäistä ei ole riittävästi minkäänlaiseen järjestäytymiseen :D

   Poista
  7. Rahat toki myös järkässä, excelissä budjetoituna :D

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.