Vika palkka kädessä

keskiviikko 31. elokuuta 2016 Valeäiti 24 Kommenttia

Eka selfie yrittäjänä.
Nyt on kuulkaa sellainen pommi muhinut tämän naisen päässä, etten oikein edes tiedä mistä päästä aloitan sen purkamisen. Jos jotain lasten kanssa on oppinut niin sen, että kun et tiedä mitä sanoa, kerro vain välttämätön ja pitäydy tosiasioissa, joten tässä: olen irtisanoutunut päivätyöstäni ja huomisesta alkaen olen täyspäiväinen yrittäjä. Siinä, nyt se on totta. Tämä ei ole myöhäinen aprillipila, vaan tämä on ihan oikeasti minun ja perheeni elannon puolittaminen, kunnes toivottavasti pian minäkin alan taas kantaa korteni kekoon. Henkistä pääomaa kartutan kyllä jo nyt enemmän kuin ennen, sen huomaa jo pelkästä päätöksenteon tuomasta keveydestä.

Voitte ehkä kuvitella, ettei päätös ollut helppo. Mulla on (oli!) tosi hyvä työ: osasin hommani, tykkäsin tehtävistäni ja sain siitä hyvää palkkaa. Ennustekin oli loistava, siinä putkessa olisi vain hiukset heiluneet asemasta toiseen edetessä. Elämässä on kuitenkin järkipäätöksiä ja tunnepäätöksiä, ja tämä meni nyt vahvasti viimeksi mainitun laariin. Oli vain vahva tunne että tämä on tehtävä.

Se mitä se "tämä" on, selvinnee myöhemmin. Joko se on täysi katastrofi ja kinuan takaisin palkkatöihin järkeni ja rahani menettäneenä, tai sitten rakennan Suomen hienoimman digitaalisia palveluja rakentavan toimiston, jonne kaikki haluaa töihin ja joka tekee minusta rikkaan ja onnellisen. Kummassakin tapauksessa olen jo nyt varma että tämä on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä. Päätöksenteko kesti kuukausia ja niin sen kuuluukin. Heti kun sen sain tehtyä, tunsin että päätös oli oikea, ja ehkä ainoa mahdollinen. Mun on nyt tehtävä jotain omaa, näin se vain on.

Astelin muutama viikko sitten Patentti- ja rekisterihallitukseen vähän hermostuneena. Ihan kuin olisi ylioppilaslakkia hakemassa. Laitoin tiskiin huolella laaditut paperit ja jännitin lisää. Yhtäkkiä kädessäni oli kauniille leimapaperille painettuna Y-tunnus. Mun ikioma Y-tunnus. Tänään saan viimeisen palkkakuittini ja sitten hypätään. Uuteen, arvaamattomaan ja aivan sairaan siistiin elämänvaiheeseen. Tukka hulmunnee tässäkin sokkelossa.

Tästä alkaen voitte kutsua mua Rouva Hallituksen Puheenjohtajaksi.


Ps. Kuvassa mulla ON vaatteet päällä. Lisäksi mulla on päässä Myssyfarmilta (kirjaimellisesti, tuolta pellon laidalta) saatu uutuusmyssy, luonnonväreillä värjätty "Sukeltaja" (uudistuvassa nettikaupassa syyskuussa) sekä ne uudet ihanat prillit, jotka sain Oopperan Optiikalta. Ne ovat Vera Wangin uutuudet ja aaaaaiva ihanat. Ja isot. Mut ihanat.

Eka selfie yrittäjänä. Nyt on kuulkaa sellainen pommi muhinut tämän naisen päässä, etten oikein edes tiedä mistä päästä aloitan sen purk...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

24 kommenttia :

 1. Wau! Onnea matkaan. Ite hyppäsin samallalailla kesäkuun alussa ja ainakin vielä olen tyytyväinen.

  VastaaPoista
 2. Onnea ja tsemppiä, menestystä yritykselle! Itse tein juuri saman ratkaisun ja hyppäsin turvallisesta vakityöstä yrittäjäksi. Ainakin nyt vielä ekan kuukauden jälkeen tuntuu mahtavalta :D!

  VastaaPoista
 3. No nyt! Hyvä meininki, hyvä sinä! Sit vaan myyntihattu päähän (tai tuossahan sulla on jo) ja kaupoille! Mulla on sulle tarjolla mahdollinen työkalu, jutellaan siitä joskus tässä... Onnea ja menestystä! T. tiskari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kyllä myyjä toisen tunnistaa! :D Kiitos!

   Poista
 4. Mahtavaa, onneksi olkoon Rouva Hallituksen Puheenjohtaja! Mä täällä iloisena odottelen ensimmäistä palkkaani päivätyöstä - mutta yhtään en kadu, että tein kierroksen yrittäjyyden kautta, tekemättömät asiat ne yleensä jää kaduttamaan (ja yritys on kyllä pystyssä edelleen, koetan tästä vain pikkuhiljaa pakkailla sen pöytälaatikkoon). Ja sun osaamisesi on sellaista, mistä ihmiset (yritykset) on valmiita maksamaan, joten eiköhän se tee susta rikkaan ja onnellisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta on ollut tosi innostavaa seurata sun matkaa. Juuri tuo että mitään ei kannata jättää tekemättä, vaikka eka kierros ei heti natsaisikaan. Musta hienosti kokeilit ja erittäin hienoa vielä myöntää että just nyt ei kannata jatkaa tätä pidemmälle ja ottaa ne palkkatyöt väliin :) Hyvä sinä siis!

   Poista
 5. Ooh, miten hienoja uutisia! On hienoa nähdä kun ihmiset uskaltavat tehdä totutun kaavan ulkopuolisia ratkaisuja. Ja se rohkaisee itseäkin niissä unelmissa, joita ei ole vielä kunnolla muotoillut edes itselleen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin mäkin olen ajatellut monen kohdalla ja nyt olen itse tässä! Hui!

   Poista
 6. Upea päätös! Onnea ja reipasta mieltä uuden polun taivallukseen. Mä taidankin hakea sun firmaan etätyöfreelanseriksi😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Palkkaa ei makseta mutta meininki on hyvä! :D :D

   Poista
 7. No jee!! Täysi kannustukseni tälle uutiselle. MAHTAVAA!!!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä matkaan! Jään mielenkiinnolla seuraamaan jatkokäänteitä, kun kerran samoja duuneja teen (palkkalistoilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni! Ajattelin yrittää (heh) avata tätä polkua vähän enemmänkin, joten voit sitten seurailla oikein läheltä :)

   Poista
 9. Wau! Hienoa ja rohkeaa! Onnea Rouva Hallituksen Puheenjohtaja! Toi kuulostaa kyllä makeelta.
  Sä oot niin mun idoli!
  Tuli vähän liikaa huutomerkkejä, mutta menköön. Ja lasit on upeet, ei yhtään liian isot. Mä haikailen kans uusista, vois olla vähän nykyistä isommat, vaikkei nämäkään mitkään pikku-prillit oo.
  Kaisa

  VastaaPoista
 10. Oo, mitä uutisia täällä onkaan! Ihailtavaa rohkeutta! Olis tosi mielenkiintoista lukea matkastasi yrittäjänä enemmänkin, joten pidä meidät ajantasalla, jooko? :)
  -Mirka

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon! Ihania, mahtavia uutisia!

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.