Valeäidin nauhoitukset

Valeäiti 0 Kommenttia


JAKSO 6 - Masennus on äidin rakkauttakin vahvempi

36 min, julkaistu 28.3.2017


Tiedätkö miltä tuntuu mennä nukkumaan vain toivoakseen että huominen olisi parempi? Tai katsoa lastaan tyhjin silmin, vailla tunteita? Jos tiedät, saatat olla yksi meistä, joilla se iso M on käynyt kylässä. Masennus, tuo viheläinen roisto, vie elämästä paljon. Valeäidin Nauhoitusten jaksossa kuusi puhutaan ihanan Emmi Nuorgamin kanssa synnytysmasennuksesta, joka koskettaa jopa kolmannesta kaikista äideistä. Luvassa on tarinoita synkistä hetkistä, neuvoja sieltä ylös nousemiseen ja huumoria tämän kaiken keskellä. Suositellaan kaikille, joilla on joskus "vähän hajottanu".

Jaksoon liittyvää luettavaa:
ÄIMA Ry - Äidit irti masennuksesta 

Kuuntele jakso tästä! 
JAKSO 5 - Lapsiperheen matkailu on järjestelykysymys

23 min, julkaistu 28.3.2017


Pariisiin taaperon kanssa? Thaikkuihin vauvan ehdoilla? Äh, mikä vaiva. Lapsiperheen kanssa matkailusta tulee ihan eri lajin hommaa ja moni luovuttaa jo ennen lähtöä. Ei kannata! Valeäidin Nauhoitusten neljännessä jaksossa Lapsiperheen matkat -blogin Inna-Pirjetta Lahti kertoo salat hyviin matkoihin lasten kanssa kohteista lähtien. Innan perheessä on tehty hyytäviä purjehdusmatkoja vastasyntynyt vauva kainalossa ja vaihdettu hetkeksi elämää ranskalaisen perheen kanssa. Koska "mikään ei ole mahdotonta - se on vain järjestelykysymys."Jaksoon liittyvää luettavaa:


JAKSO 4 - Isien lastenhoito-opas by Iso-H

25 min, julkaistu 21.3.2017Miksi miehet ottavat lastenhoidon lungimmin? Miksi niitä ei kiinnosta onko vaippa oikein ja vaatteet kohdillaan? Mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä? Tähän kaikkeen vastaa omalta osaltaan Iso-H: Itä-Suomen, Uusimaan, Suomen, Eurooopan, universumin kovin räppäri, joka on sattumalta myös timanttinen isä. Iso-H ottaa lungisti, on läsnä lapsilleen ja on ottanut tyttönsä mukaan melko omituiseen harrastukseen. Jaksossa selviää salaisuus miesten lastenhoito-oppaaseen ja se yksi ainoa asia, josta Iso-H kantaa syyllisyyttä vanhemmuudessa. Kannattaa ehdottamasti kuunnella.

Ja tuota...minä räppään siinä. Minuuttikaupalla. VOI LUAJA.

Kuuntele jakso tästä! Suosittelen muuten lataamaan tuon Acast sovelluksen, se tekee podcastien kuuntelusta ihan super paljon helpompaa. Jakso löytyy myös edelleen iTunesista eli iPhonen "podcast" ohjelmasta.

Jaksoon liittyvää luettavaa:

JAKSO 3 - OMG on niin tyhäm - kuinka teini kasvatetaan


28 min, julkaistu 14.3.2017


Jos olet otsikosta ihan et whattaaaa, kuuntele tämä! Valeäidin Nauhoitusten kolmas jakso vie meidät suoraan perheen pyhimpään temppeliin kun Nakit ja MUTSI -blogin Päivi Sappinen kertoo minkälaista elämä 14-vuotiaan teinitytön kanssa oikeasti on. Yhdessä opimme kaikki uusimmat näpsäkät sanonnat sekä lyhenteet ja saatamme myös oppia kenet Cecilia näki. Jos teini-ikä pelottaa sinuakin jo nyt, kannattaa ehdottomasti laittaa korvat hörölle. Päivi on nimittäin tehnyt jotain ihan uskomatonta - hän on teininsä silmissä “cool”. Se on aika OP veto keskivertomutsilta. 

Paitsi teinit ei kyllä sanoisi noin, se olisi todella tyhääm.

Kuuntele jakso tästä! Jaksot löytyy nyt myös iTunesista! iLuurilla etsit sovelluksen "Podcastit" ja isket sinne hakuun Valeäidin. Löytyy, boom!

Jaksossa mainitut kirjoitukset ja muuta hyvää luettavaa:
Ps. Pääset kommentoimaan jaksoa ja kuuntelemaan jaksot myös Valeäidin nauhoitusten omalta Facebook-sivuilta.

JAKSO 2 - Rahasta pitäisi puhua enemmän. Nyt puhutaan!

30 min, julkaistu 7.3.2017


Valeäidin nauhoitusten toisessa jaksossa sukelletaan Salamatkustaja-blogin Satu Rämön kanssa outoon tabuun. Rahaan. Miksi siitä on niin vaikea puhua? Miksi siitä pitäisi puhua enemmän?Mihin meitä ärsyttää tuhlata rahaa ja tarvitsevatko kaikki lapsilisää? Paljon kysymyksiä, joitain vastauksia ja vähän moloja.

Jaksossa luvassa myös sosiaalipornoa: minä kerron, mitä sain palkaksi kun olin vielä palkkatöissä (johtajana pörssiyhtiössä ja liikkeenjohdon konsulttina). Satu kertoo mitä hän laskuttaa yrittäjänä ja mihin rahat menevät. Spoiler alert: olemme kumpikin erittäin hyvätuloisia. Mutta miksi kerromme tämän? Emme retostellaksemme vaan avataksemme keskustelun siitä miksi rahasta puhuminen tuntuu vaikealta ja miksi sitä pitäisi tehdä enemmän. Edellisenä päivänä ilmestynyt Hesari tiivistää vastauksen hyvin: koska vain rahasta puhumalla saadaan palkkaeroja tasattua.
”Suomessa ei puhuta palkoista ääneen, eivätkä edes luottamusmiehet tiedä edustamiensa työntekijöiden palkkoja. Se ei ole hyvä juttu. Kun tapaat Amerikassa uuden ihmisen, hän kertoo kättelyssä nimensä ja vuosiansionsa. Ihmisillä pitäisi olla parempi palkkatietämys.”

Kuuntele jakso tästä!  Psst. Jaksot löytyy nyt myös iTunesista!Jaksossa mainitut kirjoitukset ja muuta hyvää luettavaa:
Ps. Pääset kommentoimaan jaksoa ja kuuntelemaan jaksot myös Valeäidin nauhoitusten omalta Facebook-sivuilta.

JAKSO 1 - Äiti on äidille susi - ainakin netissä

26 min, julkaistu 28.2.2017
Valeäidin Nauhoitusten kaikkien aikojen ensimmäinen jakso sukeltaa suoraan vaikeaan aiheeseen: 

Miksi toisten vanhemmuutta pitää arvostella? Miksi muutumme netissä niin kärkkäiksi? Voisiko asialle tehdä jotain? Aiheesta puhumassa ja räkättämässä Mamma Rimpuilee -blogin Laura Satamo, joka kannattaa kultaista keskitietä, hetken rauhoittumista ja oman sädekehän piilottamista. Yhdessä löydämme ratkaisun “nimimerkki kolmen äiti” -ongelmaan ja käytämme eskarilaisten opasta ristiriitojen ratkaisemiseksi. (PS. julkinen anteeksipyyntö Lauralle; olin väärässä. Siinä on tosiaan 9 kohtaa). 

Kuuntele jakso tästä!
Jaksossa mainitut kuvat ja kirjoitukset
Kuva, jota katselemme (ongelmanratkaisuapulainen, peda.net)

Ps. Pääset kommentoimaan jaksoa ja kuuntelemaan jaksot myös Valeäidin nauhoitusten omalta Facebook-sivuilta.

Mikä Valeäidin nauhoitukset?

valeäiti podcast
Kuva: Sanni Riihimäki.
Vanhemmuus, lapset, ruuhkavuodet. Kaikilla on lapsiperheen elämästä mielipide (jokaisella se oikea mielipide) ja kaikki me ollaan ihan yhtä hukassa. Valeäidin Nauhoituksista kuulet suoraan hevosen suusta, miten asiat muissa perheissä tehdään.

Ohjelmassa ruoditaan vanhemmuuden kaikki puolet hyvien tarinoiden ja huumorin kautta. Käydään läpi kaikki vaikeista tunteista suurimpiin ilon hetkiin, ja sanotaan ääneen ne ikävätkin totuudet. Se että pienet lapset ärsyttää, teinejä ei ymmärrä, rahasta on vaikea puhua ja synnytyksestä voi saada masennuksen.

Vieraina on tuttuja bloggaajamamoja ja räppääviä isejä. Jokaisen kanssa nauretaan katketaksemme. Jaksoissa puhutaan räävejä, kiroillaan ja heittäydytään. Ehkä joku vielä räppääkin.

Uusi jakso tulee joka tiistai, heti aamusta.

Pistähän napit korville ja rentoudu!


JAKSO 6 - Masennus on äidin rakkauttakin vahvempi 36 min, julkaistu 28.3.2017 Tiedätkö miltä tuntuu mennä nukkumaan vain t...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

0 kommenttia :

Kerro vaan, ihan rohkeasti.